Общо показвания

четвъртък, 22 март 2012 г.

Комисията за защита на конкуренцията откри топлата вода...

КЗК след една година размисъл откри топлата вода.
Че имало картел в цените на горивата.
И сега какво? Нищо.Ще чакаме още една година да решат дали да ги глобят,пък те можели да обжалват пред съда и т.н......и така нищо и половина.
КАКВА Е ПОЛЗАТА АКО САМО ЩЕ СЕ ГЛОБЯВАТ МОНОПОЛИСТИТЕ,А ТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА ВДИГАТ ЦЕНАТА ЗА ДА СИ ПОКРИЯТ ГЛОБИТЕ????
Отдавна трябваше да има законови промени и при такива случай директно да се взима решение за прекратяване дейността на такива фирми.Но ГЕРБ спаха три години и сега се опитват да наваксат "петилетката".Но вече е твърде късно.
За това време през което сладко си спяха и се опиваха в гордостта  си,икономиката бе изпусната.
Няма да говорим за другите монополисти като Топлофикация,която отдавна трябваше да бъде преструктурирана и затворена,а на нейно място да се предложи друга алтернативна форма на отопление.Примерно газификация,а на мястото на абонатните станций да има газови котли. И за това можехме да поискаме пари от ЕС.
А не топлофикаторите за продажба на един вторичен продукт от добива на електроенергия да искат огромни суми.
Няма да говорим,че който ми обяснява,че да пренасяш топла вода на километри разстояние е по изгодно от друг вид отопление.Да си скъса дипломата такъв специалист, и да си вземе парите от този който го е учил на това.
Защото такова чудо вече не съществува в света,а е останало само в социалистическа България. 
Но никой не смее да се противопостави на топлофикаторско-енергийното лоби.Даже хора като Васил Филипов,Стефан Гамизов, и други са натикани в ъгъла и никой не иска да ги чуе,а Б.Борисов и ГЕРБ се чудят уж от къде да намерят добри специалисти....
Е още малко ще имат време,да търсят.......
Н

Няма коментари:

Публикуване на коментар