Общо показвания

петък, 18 март 2011 г.

Има ли смисъл и полза България да е в ЕС?

Каква е ползата България да бъде в ЕС в сегашната ситуация?
1 България плаща всяка година 600 млн.лв.вноска за членството си.Не получава почти нищо от праграмите на ЕС.За да се получи помощ от ЕС,трябва да минеш през деветте кръга на ада с бюракратичните трудности,които са създадени.Да изхарчиш много време и пари,и нищо не ти гарантира успех!
България се явява нетен донор на ЕС.
2 България вече няма собствена икономика-всички отрасли са собственост на чужди компаний и страни.
На българите се предлага да развиват "високорентабилните и печеливши" отрасли като селско стопанство и туризъм като стратегически отрасли.
Кой народ или държава си е подобрил икономиката развивайки отрасли?
3 Българите могат да купуват стоки и услуги и да харчат трудно изкараните си пари в ЕС,но нямат право да работят там.Пазара на труда продължава да бъде затворен за тях.
От това се възползваха доста мошенически посреднически фирми,които уж командироват българи в ЕС и те работят за доста по малко пари от местните си колеги.
4 В България за кратък период данъците и бюрокрацията стигнаха такива размери,че надминахме старите страни членки на ЕС...сега когато е криза се оказа,че не можем да ги свалим за да може хората и икономиката да си поемат глътка въздух,а трябва да питаме чиновниците от ЕС!
От друга страна управляващите се правят,че тук всичко е наред е се радват като деца на лицемерните потупвания по-рамото от страна на Брюкселските чиновници.
Определени министри, за да задоволят лични амбиций искат да ни вкарат още по-дълбоко в блатото на кризата.
/А пък "великите"белгийци поставиха световен рекорд за държава най-дълго време без правителство./
Тези ли да ни казват какви да бъдат данъците и в как да живеем?
5 В България банките,телекомуникационните компании,енергийните дружества,водоснабдителните компаний, са собственост на страните от ЕС,и продават стоките и услугите си неколкократно по-високо от колкото в собствените си страни.В същото време плащат на служителите и работниците си тук,многократно по малко от тези в собствените им страни.
Държат се с България и българите като с колония!!!
Какво правим тогава в ЕС???

Няма коментари:

Публикуване на коментар