Общо показвания

петък, 1 април 2011 г.

Нерационалните решения на лидерите от ЕС и България взеха опасни размери.

Пакта за стабилност на еврото е пълна глупост.
Този пакт въобще няма да реши дълговата криза в ЕС,а още повече ще задълбочи кризата.И нещо повече- тя ще придобие драматични размери.
Това е, като прказката за вола и селянина-Дето вола изял хляба на селянина.И селянина казал:"Не че вола се нахрани с моя хляб,но аз останах гладен!"
Същото е с глупавия пакт за стабилност на еврото-не че ще реши проблемите на икономическата криза в еврозоната,но ще изчерпа и последните останали ресурси на държавите членки за безмислено наливане на пари в много лошо управлявани държавни и финансови институций в ЕС.
ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ-Е БЪРЗО И КАЧЕСТВЕНО ДЕВАЛВИРАНЕ НА ЕВРОТО.ПОНЕ ДО РАВНИЩЕТО НА ЩАТСКИЯ ДОЛАР.
Ако искаме икономиката на ЕС да стане поне малко конкурентна на Китай,САЩ,Русия.Защото тези страни много внимателно си пазят ресусите и не желаят да поемат,т.н."отговорност" за света.
Наблюдават внимателно световните процеси и не взимат лесни и прибързани решения за намеса в този или онзи локален конфликт-като този в Либия например-за подкрепа на "демокрацията"
Тя "демакрацията" има странното свойство да е непредвидема и да се превръща понякога в анархия.
Особено при някои народи.
Защото Кадафи ще бъде свален,а после...?Кой ще спре ордите от араби емигранти в ЕС?След като свалим диктатора на една богата страна,дали населението там са готови за демокрация?
Дали няма да стане анархия и още по-лошо-ислямистите да наложат свое управление?
Саркози ли ще го гарантира?
Май много бързо забрави мароканските и алжирските вълнения във Франция.
А и ние барабар Петко с мъжете-ще пратим единствената си фрегата край бреговете на Либия,и това ще ни струва "само"
1 500 000лв на месец.Тия май берат парите от дърветата..
А българското пък участие в пакта за еврото , точно отговаря на хубавата българска поговорка:"Видяла жабата,че потковавът коня и тя вдигнала крак...!"
Докато други много по-богати страни от нас плачеха колко са зле и приемаха всякакви помощи,ние гордо биехме тъпана,че сме отличници и нищо не ни трябва..
Те за това и чуждите инвеститори които купиха,основните енергийни, комуникационни финансови,и компаний за преработка на гориво,почнаха да ни дерат с монополните си цени. 
Да им имам акъла на управниците.
Сега българската жабка ще си дели дебели сметки с баровците от богатите държави.
Без да е приета в Шенген,без да е в еврозоната,без да има пари за едно нормално здравеопазване, човешки пенсий, и в перманентен режим на тотално безпаричие.. .!
За икономика да не говорим-такава просто не съществува.
Да са живи и здрави емигрантите и гастарбайтерите,които прощат по-някой лев.
Та,все си мисля,че амбицийте и глупостта вече стават опасни и апелирам и българските управници да премислят още веднъж добре решенията си,защото ако се намесят хората от улицата,всички ще са губещи.
Дано не стигнем до там.

Няма коментари:

Публикуване на коментар