Общо показвания

вторник, 26 април 2011 г.

ГЕРБ и руската политика.

За всички стана ясно,че руснаците ни притискат икономически,чрез свойте фирми Лукойл,Росатом,Газпром и други.
Притискат ни и с огромното си и добре платено лоби от български политици.Много от тях не крият,че симпатизират на руските интереси повече от колкото на българските.
Това аз го наричам национално предателство,но явно ГЕРБ не го приема така.
С руснаците не може да се водят преговори.Това е техен манталитет.Те са като радио-каквито и аргументи да изтъквате,те си знаят тяхното.
Още повече,че приемат България,като част от тяхната си държава, и много се дразнят,ако и ние не се приемаме като такива.
За това с присмех и ирония руския външен министър Сергей Лавров каза при приемането на България в ЕС,че европейците си вкарват троянски кон на Русия с това приемане!
Оказа се прав,за съжаление.
За това или ГЕРБ трябва да приеме по твърда политика спрямо Русия или да приеме,че ще бъдем първата държава изхвърлена от ЕС!
Но може би, трябва да втвърди и тона си по отношение на политиката си към ЕС и техните безумни инициативи,водещи до задълбочаване на колапса и финансовата криза.
Тварде често казваме ДА,трябва да се научим да казваме и НЕ,на нашите френски и немски приятели...Май много се отвиха и ще настинат.
Не като една госпожа известна с прозвището "Йес Сър",която ни "уреди" с такъв договор за присъединяване към ЕС,че сигурно още 100 години ще ни приемат за клоуните в ЕС.
Не напразно с нея преговаряше от европейска страна един господин със звучното медицинско име КРЕТЕН /Жан-Пол/..
Какъвто нашия преговарящ-такъв и европейският.
Сега даже иска да се кандидатира за президент...Егати подигравката.
Но определено България не може повече да стои разкрачена между ЕС и Русия,защото в тази позиция и едните и другите твърде много се възползат от България с извинение!
Ако ме разбирате какво имам предвид!

Няма коментари:

Публикуване на коментар