Общо показвания

неделя, 15 май 2011 г.

Европейския Съюз се разпада-Защо?

Защо Европейския Съюз започна да се разпада?
Защото:
1/Болно амбициозни и служещи само на личните си интереси европеиски политици поставиха собствения си егоизъм пред обществения интерес.
2/Защото когато започна финансовата криза, Европейската Централна банка ,в лицето на Жан Клод Трише,вместо да девалвира Еврото и да намали по-този начин тежестта от кризата върху европейските икономики и да стимулира конкурентността и експорта,се направиха на велики.И сега Еврото е най скъпо котиращата се валута в света.
САЩ си девалвира хитро долара, и излязоха от кризата,и рязко си намалиха дълга.
3/Защото един президент на силна Европейска държава-Никола Саркози си позволи да вземе еднолично решение за военна намеса в събитията в Либия,и по-този начин въвлече целият ЕС в една авантюра,от която никой не знае как ще се излезе и колко ще струва.За арабските емигранти които се направи на луд и отказа да пусне във Франция въпреки Шенген въобще не говорим.За изгонването на румънските и българските цигани също не говорим,въпреки че преди това,много плачеха точно французите за правата на ромите в България и Румъния...
Защо се учудваме тогава че Дания си възстановява граничния контрол.За едни може за други не може.
4/Защото има двоен стандарт при взимане на решенията в ЕС.
От една страна когато става въпрос за Франция и Германия-всичко може.Даже да се погазват основни принципи на Общтността.
А когато става въпрос за малките или новите държави членки на ЕС-нищо не може, без одобрението на гореспоменатите две държави.
5/Защото условията под които бе дадена помоща и подкрепата на държави като Гърция,Ирландия,Португалия,бяха по-тежки и от тези които се предлагат на страни от Третия свят.А чиновниците и бюрокрацията в ЕС бяха виновни да се стигне до подобен срив във икономиките на тези държави.ЕС имаше изисквания за все повече бюрокрация и увеличаваща се администрация за да може да си прокарва идеите за свръх регулация.Как да се плаща на тази администрация?
Европейския съюз е същия, като Съветския съюз - много бюрокрация - нулева ефективност.
Така и ще приключи,ако спешно не се промени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар