Общо показвания

събота, 4 юни 2011 г.

ЕС-новата колониална политика на Германия и Франция.

В Европа видяха,че "царят е гол".
Единственото място в цивилизования свят,където финасовата и икономическа криза продължава с пълна сила е ЕС.
Такава вече няма,нито в САЩ,нито в Китай,Индия или Русия.
Оказа се че така прехвалените бюрократи в ЕС,не могат да предложат нито една свестна идея за излизане от кризата.
А ако евентуално се промъкне в такава в общественото пространство,веднага тя е опорочена с абсолютната власт и възможности на администрацията.
Администрацията и чиновниците са в състояние да превърнат и най-гениалната идея в отвратителна и отблъскваща нормативна база.
Желанието да контролира всичко в стопанската дейност стига да такива абсурдни резултати,че разходите по-отчитането на дадена дейност,са по-високи от приходите на същата!!!
Това е най-краткия път към унищожаването на икономиката,а оттам и на съответното общество.
От една страна Франция и Германия считат,че останалите нови членове на ЕС,само им харчат парите им  и постоянно разказват баснята за "мравката и щуреца".
Но от друга страна налагат такива норми на данъци,правила и протекстионична икономическа политика на другите държави в ЕС,че никакво производство,търговия или финансова дейност не е възможна,освен ако тези дружества не са собственост на Франция или Германия.
Простичко казано-ползват двойни стандарти.
Тези икономически субекти тикога няма да бъдат конкурентноспособни и допуснати до пазарите на тези две страни.
Единствената икономическа дейност в страни като,България,Гърция,Испания,Португалия, Румъния е туризма и с известни условия земеделието.
Браншове силно трудоемки,рискови,сезонни,силно влияещи се от икономическата конюнктура,и с възможно най-ниски норми на печалба!
Браншове които,ако се върнем назад в историята, са били развивани само в колонийте на тези две страни.
Нито повече нито по-малко.
Тази ограничена икономическа политика,ме кара да мисля,че ЕС е само един лост за налагане на правила, от които само тези две държави се възползват.
Но подобни действия не могат да продължат дълго, защото предполагат едно напрежение в икономическити отношения и това ще доведе до разпад на ЕС.
Надявам се икономическия и политически елит на тези две страни,да намерят взаимно приемливо решение на тези проблеми,защото до този момент не са направили нищо,а напрежението нараства.
Искрено се надявам решенията да бъдат спешни и работещи преди да е станало твърде късно.
Решения не на парче и за момента,а такива създаващи перпектива за развитие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар