Общо показвания

събота, 28 декември 2013 г.

Най-сетне ДКВЕР започна да работи.

Чест прави на ДКВЕР,че най-сетне намери смелост да натисне монополистите-ЕРП,Топлофикация и т.н.
Но трябва и политическите сили да ги подкрепят,а не такива псевдоспециалисти и служители на монополистите като бившия министър Тр.Трайков да плачат за тях.
Нещо повече.
ДКВЕР трябва да инициира проверки в монополистите за всички разходи направени от тях до сега,за всички аутсорсингвани дейности . Тези проверки да са тематични и да включват анализ за необходимостта от тях и влиянието им върху цените.
В проверките да се включат НАП и Сметната палата и да бъдат инциирани законови промени кои точно разходи да се признават и кои да бъдат за сметка на монополистите и тяхната печалба.
Да не се налагат глоби на провинените дружества,защото директно платените глоби ги прехвърлят под друга форма в цената,а бъде променено законодателството след н-на брой провинения се отнема лиценза.
Ако не стане това монополистите ще продължават да увеличават и да прехвърлят разходите на потребителите,а печалбите си ще раздават като дивиденти на акционерите и управленският персонал като бонуси.
ТОВА не бива да се допуска защото разходноопределящите цени не са реални и влият пряко върхо конкурентноспособността на българското производство, инвестиций и жизненото равнище на българските граждани.
А последното има пряка зависимост със сигурността на държавата и бъдещето на България.
А Реформаторският блок с изявленито си на Тр.Тр. само си вкара,автогол и показаха,че преследват само лични интереси.

Няма коментари:

Публикуване на коментар