Общо показвания

понеделник, 2 януари 2017 г.

Странно-дойде новата 2017 година

Странно започна новата 2017 година.

Преди 100 година в тази година започна социална революция,която държа горе долу 70 години Европа без война.Странното бе,че тази система бе обявена за диктатурска и заклеймена.....И след като сринаха системата-някои думи,като мир,дружба,сътрудничество,солидарност,приятелство изчезнаха от нашия речник...И сега всичко стана ПАЗАР...Странно!

И Европа и света започнаха да се занимават с терористи и финансови стоййности САМО!

И в България е странно.....

Правителството се похвали,че за пръв път има милярд и половина лева ИЗЛИШЪК в бюджета,а вдигат цените на цигарите,винетките и други контролирани от правителството цени?

При толкова пари в повече в ббюджета, 71% от българите считат,че живота им отива на зле?

Навършват се 10 години от както сме "горди"членове в ЕС,пък още сме най бедната страна даже и на балканите.А въпреки "огромните успехи" още не можем да стигнем жизненото равнище на "тоталитарната" 1985 година? Странно....

При събрани 34 млн.лева за пострадалите от Хитрино, община Мадан,трябва да им подарява картофи...Ами ако,ги раздадат тези пари на всеки от Хитрино по-равно,те ще си купят златни картофи и ще си построят/ако желаят/ отново къщи като прогимназий....Без да плачат за дарения и картофи.....Странно!

Странно е защо може да се намерят 2 милярда лева за "саниране",но не може да се намерят пари за пенсионерите и даже да се увеличава пенсионната осигуровка???

Странно е как повече от 30 години топлофикация-София краде и ползва някакви феодални закони за да рекетира софиянци,а никой още не е сезирал Европейската комисия за този рекет?

И още десетки странни неща се случват,но е възможно точно това да се случи което се е случило преди 100 години!

Защото този който, забравя миналото и не си прави изводи от него,е обречен да го преживее отново!
А лакомията на капитала,май точно това прави!




Няма коментари:

Публикуване на коментар