Общо показвания

неделя, 24 юли 2011 г.

Светът и управлението на държавите.

Намсякъде по света 98 процента от хората имат повече отрицтелни качества от положителните и само при 2 процента е обратното.
Разликата при развитите държави и такива държави като България е,че при развитите държави тези 2 процента управляват държавата,а при такива държави като България другите 98 процента управляват.
Интересната тенденция е че последните десетина години все повече държави започват да се управляват от тези 98 процента,включително и някои развити държави.
Лицемерието,наглостта и моралния упадък на олигарсите стига невиждани за последните векове висоти.
Това явление дава своето отражение в обществото и в световната икономика и задълбочава тенденцията и желанието на хората за силна ръка и диктатура.
От друга страна медийния натиск и манипулация ограничава този процес свеждайки всичко до първичнити инстинкти на хората.
Информацията се смила и преработва в такъв вид,че голямата част от масите да я приемат по един безкритичен и удобен начин с оглед спазване на олигархичните и монополистични закони на елита.
И няма идеи и виждания за развитието и перспективата на общественото развитие.
Тъй наречените лидери не дават идеи и решения на проблемите,а просто следват консуматорските желания на точно тези 98 процента от хората по света.
Но те се менят и още от времето на Христос са показали тяхното непостоянство.
 По-често, тези желания са били силно деструктивни и разрушителни поради характера на наложилите се от медийте норми и порядки.
И няма коректив на това поведение,а ако се появи такъв,медийте или го обявяват за безинтересен или го съсипват с компрометиращи лъжи.
Как ще се излезе от този порочен кръг само един Господ знае.

Няма коментари:

Публикуване на коментар